Dag 61 : Nästsista dagen 

Tillsammans med Anna-Sofia började vi morgonen med att äta frukost på ett boulangerie runt hörnet. Sedan vinkade jag av Anna-Sofia och hoppade på bussen mot châtelet var klänningsjakten fortsatte (men åter igen utan lycka).

 

Till lunch åkte jag till YWAM Paris och lunchade där. Det var kul som att äta lunch med gamla vänner från vår DTS i Paris. Totalt 6 bekanta ansikten återsåg jag igen efter två års paus och sånt är ju alltid trevligt.


På eftermiddagen återsåg jag en annan vän från från två år tillbaka och med denna fransyska spenderade jag resten av dagen. Vi besökte Montmarte var vi slurkade i oss en dryck var och gick omkring på en liten gratis konstutställning med fina verk.


Vi promenerade även omkring på andra ställen i Paris och fönstershoppade i butiker under tak, i såndär smågränder med tak på (ungefär) och så åt vi middag i en tågliknande restaurang.


Till sist gick vi på teater och såg Bonjour Ivresse, en komedipjäs på franska (såklart). Förstod det mesta, följde åtminstone den röda tråden och skrattade åt mycket men vissa franska referenser lämnades oförstådda samt vissa nya uttryck. Men helt klart en bra upplevelse och inte alls för dyrt heller, 16 euro var det väl. Teatersalongen var dessutom urgullig och gammal.


Det är för övrigt intressant hur allting kan kännas så bekant här. De senaste två åren upplever jag att jag har förändrats och utvecklats så otroligt mycket och så kommer jag plötsligt tillbaka till Paris och hittar att ‘allting’ är som förut. Gatorna är kvar, turisterna är kvar och de hemlösa är kvar. De vackra husen, Eiffeltornet, Notre-Dame och alla andra turistställen står förstås fortfarande kvar.

Och för en stund när jag går längs gatorna så känns det som att tiden har vridits tillbaka till när jag bodde här. Och allting känns så bekant, nästan som om att jag aldrig ens åkte iväg. 


På tal om att åka iväg, så åker jag iväg imorgon (eller egentligen idag, för det är redan två på natten). Bisous.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s