Dag 31 : À la prochaine

Började morgonen med att gå en sista gång till marknaden (för den här gången). Vädret var vackert och jag köpte en sista canelé (som jag sparade tills tågresan imorgon). På marknaden råkade jag också höra något rätt så otrevligt. 

Det var ett samtal mellan en försäljare och en kvinna. Kvinnan pekade på en klänning och frågade om det fanns i hennes storlek och försäljaren svarade fräckt ”ja, men inte för dig, det är för dyrt för dig”. 

Helt ärligt talat var jag chockad över denna konversation och det fick mig att tänka på en scen ur Pretty Woman (ni vet när huvudpersonen vill köpa kläder från en dyr butik och försäljaren är oförskämd). Det påminde mig också om det sorgliga faktum att vi gång på gång berövas chanser och möjligheter eftersom vi blir bedömda för vårt utseende. 

När jag hade vandrat runt på marknaden for jag vidare till kyrkan på gudstjänst och efter gudstjänsten ordnades lunch utanför kyrkan. Det var en perfekt sista gång i församlingen och jag hade möjligheten att säga hejdå till alla mina syskon i tro som jag har spenderat de senaste veckorna med. Resten av dagen har jag spenderat tillsammans med familjen. Vi har inte gjort något speciellt, utan bara tagit det lugnt, pratat och så åt vi middag tillsammans. Har även packat min väska (som var svårare att stänga än innan jag kom) och sagt hejdå till farföräldrarna och systern och systerns två pojkar (dvs grannarna). 

Det finns alltid ett visst vemod att säga hejdå men det är därför man säger à la prochaine (ung. Tills vi ses igen/tills nästa gång vi ses) och så hoppas man att man snart ses igen. 

Annonser

En reaktion på ”Dag 31 : À la prochaine

  1. en så bra dag du haft, vad trevligt församlingen ordnat med mat o vin (här är vinet inte vanligt vid motsvarande middag inom församlingen )hoppas att allt gått bra med förflyttningen till det nya stället” må din väg gå dig till mötes och må Gud hålla dig i sin hand tills vi ses igen ”kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s