Vila, du har gjort tillräckligt.

Få människor kommer att säga till dig att du har gjort tillräckligt, att det är bra nu, det räcker. De flesta människor du möter i skol- och jobbvärlden kommer uppmana dig att göra en det ena, en det andra. Det kommer att berätta till dig var du kan hitta motivation och hur du planerar din tid. De kommer kräva av dig saker som kommer ta din tid och din energi. Få människor (om ens någon) kommer hjälpa dig att hitta en bra balans i livet. En balans mellan jobb och fritid. För vissa kommer det kanske naturligt men för resten av oss så hamnar vi i endera diket. En del av oss hamnar i diket för lite jobb och för mycket fritid. En annan del av oss hamnar i det motsatta, för mycket jobb och för lite fritid. Detta inlägg berör mest det sist nämnda diket.

Själv, så har jag för det mesta hamnat i det senare diket men har genom Guds och vänners hjälp nyligen lärt mig en bättre balans. Det plågar mig att se studievänner förgås under studiebördan, speciellt eftersom jag känner igen mig så väl. Lyssna, jag vet att det finns tusentals saker som måste göras och jag vet att kraven du ställer på dig är skyhöga, men jag uppmanar dig att sluta. Sluta förrän det är för sent, och du vet mycket väl vad för sent betyder. Sluta med vad? Sluta att ställa för höga krav på dig själv, sluta att ge 110% när du skulle kunna prestera nästan lika bra om inte lika bra med en insats på 80%. Det finns mer än bara jobb, det finns mer än bara studier. Du är viktigare än dina studier, dina relationer är viktigare än dina studier.

Ta mig inte fel, studier och jobb är viktiga, absolut, men de är inte det viktigaste. Vi får inte prioritera fel så att det som är mindre viktigt är längre ner på to-do-listan. För om du skulle dö imorgon så skulle du inte sitta och finslipa det där inlämningsarbetet, du skulle spendera tid med dem du älskar mest, inte sant? För all del, studera och jobba flitigt, ha mål och var ambitiös. Det är inget fel med det, dessa är goda egenskaper. Fortsätt så! Men i alla röster som säger jobba hårdare, var bättre och gör mera så vill jag låta min lilla röst bli hörd. Andas. Vila. Älska.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s