Listig som en räv

I dagens bibelläsning hittade jag till Matteus fjärde kapitel och läste om när Jesus blir frestad. Det fick mig i sin tur att tänka på att bli frestad och hur vi står emot frestelser av olika slag. Jag insåg att vi behöver vara listiga som rävar och vi behöver veta vem vi är och vad Gud säger. För vet du vad? Djävulen klarar av att citera Bibeln, och han klarar av att missbruka och ta bibelverser ur sitt sammanhang för att ljuga så mycket han bara kan. Det är vad han gör när han frestar Jesus. Som anknytning till gårdagens text, kan jag alltså säga att vi verkligen behöver känna till vår Bibel och vad som står där för att inte bli lurade av lögnens fader.

”Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.”

Joh 8:44

Det står också att djävulen kommer bara för att stjäla, slakta och döda men han kommer med list och därför behöver vi vara listigare. Oftast kommer djävulen inte fram störtande, högt skrikandes: se här är jag, jag kommer för att fresta dig, för att ta din glädje, för att ta dig bort från Gud. Nej, för skulle han göra det skulle det vara så mycket lättare att säga gå bort ifrån mig Satan.

Istället så får han oss att tro på halvsanningar och lögner. Han ifrågasätter vår identitet och vårt värde. Han ifrågasätter vad Gud har gjort för oss och vad Gud har sagt åt oss. ”Har Gud verkligen sagt att…?” 

Och plötsligt börjar vi tvivla, och vi vet inte längre vad som är sant. Vi börjar tro på lögner och vi börjar leva ut lögnen som sanning för det är sanning för oss. Men jag säger nej! Ta istället på er Guds vapenutrustning och stå emot djävulen! Låt honom inte få er att tro på lögner. 

”Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.”

‭‭Efesierbrevet‬ ‭6:11‬ ‭SFB98‬‬

”Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.”

‭‭Jakobs brev‬ ‭4:7‬ ‭SFB98‬‬

Låt inte djävulen få stjäla din glädje, ditt hopp, din tro. Låt honom inte förstöra dina relationer varken till människor eller Gud. Stå emot djävulen, var listig som en räv! Och sök Gud för Han ska ge dig liv och liv i överflöd! 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s