37 dagar med 356 ord

Jag har otaliga gånger tänkt mig sätta mig ner för att skriva ett inlägg eller två men så har någonting annat fångat min uppmärksamhet. Det är väl så med livet att allting jämt och ständigt försöker få just din uppmärksamt och då blir det att prioritera och välja vem som vinner uppmärksamhetskampen.

Nåväl, det var inte om uppmärksamhet jag ville skriva. Som många redan vet blev det ju ett bröllop på Irland och det var nog oerhört vackert. Skrev en hel lång rad om mina egna tankar över dagen i min dagbok och ni ska få del av några rader.

DSC_4558

”Lever jag i en dröm? För livet just nu känns som en underbar fantastisk dröm. Låt mig få minnas denna dag i ord, i skrift.”

”Den första riktiga nervositeten för dagen kom när slöjan sattes i håret och klänningen var på. När jag stod färdig för att gå ner för altaret var nervositetn STOR!! Cessi spelade fint och brudtärnorna gick fint in på 1000 years och på here comes the bride gick Vicky in kastande rosebland framför mig och pappa som kom efter. Gången ner för altaret kan inte beskrivas. Det var glädje och lycka.” 

DSC_4690

Ja, sannerligen det var glädje och lycka, inte bara när jag gick ner för altargången men under hela dagen och efter 37 dagar så är det forfarande mycket av både lycka och glädje. Vi trivs i vårt lilla hem och dagarna går otroligt fort förbi. Alan är på jakt efter jobb och jag efter kunskap.

Universitetsstudierna har börjat bra och har hunnit med de två traditionella ”gulismåstena”, dvs. gulissitz och gulisintagning. De har båda varit riktigt roliga och jag inser att jag är omringad av mycket skönt folk.

Flyttat hemifrån och varit fruga har lett till mycket mer tid i köket än förut och tur är det för jag har hittat en ny passion, nämligen matlagning. Det är så otroligt avslappnande att släppa alla tankar och få laga ihop en mumsig rätt. Det är som konst och bara din kreativitet stoppar dig. Recept är jag inte mycket för att följa utan jag går efter känsla och det är då det är som roligast.

DSC_5327

Fotograg: Cecilia Nilsson

Annonser

2 reaktioner på ”37 dagar med 356 ord

  1. Roligt att igen få ta del av dina ord och tankar. Ja det var ett härligt bröllop och jag är så tacksam att vi fick vara med och uppleva det. Jag tror bestämt att intresset för matlagning har nedärvts av mamma o mommo och flera därtill naturligtvis. Kram

  2. Kan inte förstå att det redan gått 45! dagar sedan ni gifte er!
    Känns som att det var förra veckoslutet!

    Lev lugnt, livligt och lekfullt i Åbo och koka lugnt.
    (och ja, en uppdatering från Åbo sku vara kul ^^)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s